Island i mitt hjärta, den första dagen

Jag har varit hemma lite drygt en vecka nu och börjar få ordning på alla intryck. Mitt huvud och hjärta har varit jobbat för högtryck med att smälta allt jag varit med om. Jag har inte ens kunnat börjat sortera bilder förrän i går.

Biofoto ordnade en resa till Island och vi var 8 stycken som skulle resa runt i 13 dagar. Vi landade och hyrbilen fixades och vi skulle försöka få in all packning, det gick över förväntan bra. Sen styrde vi mot Blå Lagunen. Där var tanken att vi skulle börja med ett bad. Hade vi tänkt, men så blev det inte. Det visade sig att man skulle ju har förbokat för att få komma in. Annars skulle vi få stå på stand by och vänta. Ovisst hur länge. Så vi tackade för oss och fotade lite däromkring i stället och planerar in bad längre fram på resan. Landskapet var så annorlunda att man hade svårt att ta till sig det med all lava och den blå färgen.

Blå lagunen

Blå lagunen

Vi styr mot Thingvillir nationalpark och de häftiga platsen där den Amerikanska och den Europeiska kontinentalplattorna håller på att glida isär.

Thingvillir

Thingvillir

Det var spännande stenformationer i marken.

stenformatiner

Efter att ha gått runt där en sväng åkte vi mot stället vi skulle bo. Laugarvatn. Vi inkvarterade oss och drog iväg för att kolla in de stora attraktionerna däromkring. Gullfoss. Ett mycket mäktigt vattenfall med mycket folk.

Gullfoss

Gullfoss

Gullfoss

Men vi såg ju lite roliga saker på vägen dit…..

On the road

Lupiner

 

Annonser

2 svar till “Island i mitt hjärta, den första dagen”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s