Fåglar, fiskar, blommor och lite annat

Ett par svängar har det blivit till Älvkarleby i sommar. Dels för att jag har varit och tittat på fotoutställningen som jag har varit med på och dels för att det är fint där och försökt fota hoppande laxar. Vilket inte är så lätt men kul att försöka…

Blommor är alltid kul att försöka få till nått spännande och annorlunda med. Man kan förlora sig länge och glömma bort tiden när man sätter igång.

Fåglar är också en utmaning. De flyger runt och är inte still. Men det är kul att försöka. Först ett besök från Älvkarleby och häger kollonin.

Sen en fågel som jag inte vet vad det är. Nån som kan hjälpa mig?

Skarvar är inte så poppulära men jag tycker de är vackra. Jag håller på att försöka få till bilder på dom när de sitter på en sten eller klippa och torkar sina vingar. Men de är skygga och det är inte lätt att få till.

Svalorna sitter på tråden och plötsligt kommer någon mer och vill ha plats.

Ormvårken sitter på sin gren.

Står och fotar kvällsljuset på fyren och ser något i ögonvrån. En havsörn! Snabbt byta objektiv och jag hann få en bild.

Hägern står i vassen

Trollsländor.

Är man ute vid havet måste man ju ut och fota lite kvällsbilder. Det blev en sväng till Örnsten en kväll.

En båttur till Ängskär.

På återseende!

2 svar till “Fåglar, fiskar, blommor och lite annat”

  1. Men Åh Carina vilka fina bilder från naturen och våra fåglar. Känner igen mig mycket i det du skriver om att fota fåglar och djur. Dom sitter ju liksom inte still och poserar någon längre stund men å andra sidan är det en härlig utmaning. Jag är inte alls bra på fåglar men fotar en del för att jag tycker det är kul och dom är så fina. Funderar på fågeln du frågade om… Kan det vara en Törnskata hona? Kanske är helt ute och cyklar men jag har själv fotat en del törnskator, både honar och hanar… Hur som helst är den supersöt! Hoppas du får ett svar på vad det kan vara 🙂 Ha det gott!

    1. Tack för dina fina ord! Det är ju det som är en del av charmen med foto. Att man kan testa en massa olika motiv 😀 Jag har fått från flera att det är en törnskata, en ung tydligen. Så tack för att du är ännu en med samma åsikt😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s