Hjälstaviken och skäggmesar

Det är jobbigt att ställa klockan och kliva upp en lördag morgon samma tid som en vardagsmorgon 4.40. Men när man kommer upp och får dra iväg med kameraryggan så är känslan som bortblåst. En sväng till Hjälstaviken och förhoppning om att få se och få till några bilder på skäggmesar. De är så himla söta men ack så svåra att få till bra bilder på. De är snabba som bara sjutton. Det var mörkt när vi kom dit och vi var inte ensamma, det var flera bilar och husbilar på parkeringen. Det var väldigt lugnt med fåglar. Solen börjar och upp och man hör plötsligt kvittret från skäggmesarna. De satt väldigt långt in i vassen och det var svåra att få in skärpan.

Inte helt enkelt att få till bilder på de små liven 😉

Solen kom upp lite längre och gjorde att vassen och spången var som det var av guld.

Då var det bara att hoppas att skäggmesarna skulle komma fram igen.

Det blev en riktigt lyckad träff med skäggmesarna. Det blåste lite mycket för att de skulle vilja sitta uppe i vassen några längre stunder men några hann jag med i alla fall. På väg till bilen hittade jag en massa löv på trädstammar.

På återseende!

8 svar till “Hjälstaviken och skäggmesar”

 1. Hej Carina!
  Tror du man behöver vara där supertidigt för att se de söta skäggmesarna?
  Är det längs med ”bron” mellan Parnassen och gömslet som du lyckas se dem? Har ännu inte lyckats.
  Fina bilder! 🤗
  Hälsningar
  Ditte Liss

  Hämta Outlook för iOS
  ________________________________

  1. Jag tror inte man måste vara tidig. Men det är nog lite säkrare när solen går upp. Men jag vet flera som inte kommit dit förrän senare på dagen och sett. Vi såg dom på spången efter bron och mot gömslet. De flyttade runt. Hoppas du får bättre lycka nästa gång!

 2. Tänk så många fina foton du fick på dom söta Skäggmesarna. Vi har varit där flera gånger men inte alltid haft turen att se dom. Att sen dessutom få till bilder är inte alldeles enkelt. Du har lyckats superbra. Var du där en helg eller en vardag? Jag har upplevt att det ibland på helgen är alldeles för mycket folk.

  1. Tack! Vad kul att du gillar bilderna. Jag har också varit där flera gånger och inte sett nått. Men skam den som get sig 😉 Oftast helger eftersom jag jobbar måndag-fredag. Den här gången var det en lördag morgon. Vi var där tidigt innan solen gick upp. Men vi var inte själva direkt…

  1. Tack! Jag har varit där några gånger och inte det är bara en gång tidigare som jag sett dom ordentligt. Men fick bara en bild med mig den gången. De är snabba som sjutton. Men man får försöka igen och igen ibland lyckas man.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s